ويتامين D
در سال هاي اخير مطالعات گسترده اي براي بررسي اهميت مصرف اين ويتامين به ويژه براي افراد مسن انجام شده اما همچنان اکثريت ن به ميزان کافي از آن مصرف نمي کنند. نتايج يک مطالعه اخير نشان مي دهد افراد بزرگسالي که سطح ويتامين D خونشان در پايين ترين ميزان است، دو برابر بيشتر از ساير مردم در معرض مرگ ومير زودرس به هر دليلي هستند. همچنين اين ماده مغذي مهم در افزايش ايمني، بهبود عملکرد ماهيچه ها و پيشگيري از آسيب ديدگي ها نقش دارد.
لبنيات
لبنيات و نقش فوق العاده آن ها در جلوگيري از پوکي استخوان
کلسيم
پس از سن 50 سالگي تراکم استخوان هاي بدن با سرعت بيشتري کاهش مي يابد به گونه اي که از هر سه زن يک نفر شکستگي استخوان را تجربه مي کند. بررسي ها نشان مي دهد پس از يائسگي ن سه تا پنج درصد تراکم استخوانشان را سالانه از دست مي دهند. کلسيم براي انقباض ماهيچه اي ضروري است. علاوه بر اين مصرف کلسيم براي عملکرد مناسب اعصاب و حفظ تعادل اسيدي بدن ضرورت دارد.
پروبيوتيک ها
پروبيوتيک ها به افزايش سطح ايمني بدن، بهبود عملکرد سيستم گوارشي، سلامت پوست، کاهش کلسترول بد خون، مبارزه با بيماري هاي لثه و کنترل وزن بدن کمک مي کند.
مواد غذايي
اسيد هاي چرب امگا 3 و فوايد آن ها
اسيدهاي چرب امگا-3
اين اسيدها نيز در حفظ سلامت مغز، بهبود قدرت بينايي و سلامت مو و پوست، بهبود گردش خون، کاهش درد ماهيچه اي، کاهش بيماري هاي قلبي، افسردگي و التهاب ها تاثير مفيد دارند.
منيزيم
مصرف اين ماده معدني در حفظ انرژي بدن و احساس شادابي موثر است. منيزيم به عملکرد طبيعي ماهيچه ها و سيستم عصبي کمک مي کند و موجب مي شود ضربان قلب ريتم مناسبي داشته باشد. همچنين اين ماده معدني براي حفظ استخوان ها، سيستم ايمني و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزي و قلبي توصيه مي شود. علاوه بر اين مصرف منيزيم در تنظيم قندخون و فشارخون نقش موثر دارد.
فيبر
موادغذايي حاوي فيبر خوراکي به ثابت نگه داشتن قندخون و کاهش واکنش انسولين و همچنين کاهش ميزان هضم و جذب موادغذايي کمک مي کند و در نتيجه باعث مي شود احساس گرسنگي به تاخير بيافتد. به گفته پزشکان مصرف رژيم غذايي حاصل فيبر کافي، روشي مناسب براي کنترل وزن به حساب مي آيد. بررسي ها نشان مي دهد که به ازاي هر گرم فيبر مصرفي، حدود هفت کالري در بدن سوزانده مي شود.
درباره این سایت