زيره


زيره ميوه (دانه) گياهي است که بوته‌هاي حدودا 50 سانتي‌متري دارد و در اکثر کشور‌هاي خاورميانه، بصورت خود رو، رشد مي‌کند. زيره به دو نوع زيره سبز و زيره سياه تقسيم مي‌شود. زيره‌اي که در شهر کرمان کشت مي‌شود، زيره سياه است که آن را اصطلاحا "زيره کرماني" نيز مي‌نامند.


دانه زيره


بيشتر بخوانيد: خواص دمنوش زيره براي لاغري، طريقه و بهترين زمان مصرف


خواص زيره


زيره در آشپزي کاربرد زيادي دارد و در هر آشپزخانه‌اي، مقداري از آن پيدا مي‌شود. البته مصرف غذايي، تنها کاربرد زيره نيست. از اين دانه براي برخي از اهداف پزشکي نيز استفاده مي‌شود. زيره براي درمان سرماخوردگي، کم‌خوني، بي‌خوابي و رفع اختلالات تنفسي کارآمد بوده و تاثيرات محسوسي بر سيستم گوارش بدن دارد و به عنوان تسريع‌کننده معده نيز استفاده مي‌شوند.


نحوه استفاده از زيره و طعم آن


زيره طعمي گرم و تلخ داشته و يکي از مهم‌ترين اجزاي ادويه کاري و چيلي است و در بسياري از غذا‌ها استفاده مي‌شود. براي استفاده از اين دانه در غذا بايد پس از چيدن دانه‌ها از بوته، با هاونگ آن‌ها را بکوبيد تا جايي‌که به ذره‌هاي آرد مانندي تبديل شوند، سپس به مقدار لازم به غذا اضافه کنيد.


رازيانه


"باديانه" يا "باديان"، نام‌هاي ديگري است که به گياه رازيانه داده‌اند. اين گياه گل‌دار از تيره چتريان و بومي جنوب اروپا و جنوب غربي آسيا بوده و معمولا در حاشيه خشک سواحل دريايي رشد مي‌کند. گل رازيانه زماني‌که به رشد کامل برسد، به رنگ زرد پررنگ درمي‌آيد.


دانه رازيانه


خواص رازيانه


رازيانه مانند زيره، خواص دارويي و غذايي فراواني داشته و در اشکال متفاوتي استفاده مي‌شود. عرق رازيانه، روغن رازيانه و دمنوش رازيانه، از جمله فرآورده‌هاي گياه رازيانه هستند که هرکدام موارد مصرف متفاوتي دارند. علاوه‌بر مصارف خوراکي و غذايي، رازيانه در جايگاه يک گياه درمانگر نيز بسيار کارآمد است و در بسياري از عطاري‌ها يافت مي‌شود. اين گياه براي درمان بيماري‌هاي هورموني و گوارشي استفاده مي‌شود و براي درمان چاقي و پيشگيري از برخي سرطان‌ها کارآمد است. اخيرا تحقيقاتي درباره تاثير رازيانه بر فشار خون انجام شده که ثابت مي‌کند رازيانه فشار خون زياد را نيز تا حدودي درمان مي‌کند.


تفاوت رازيانه و زيره


رازيانه و زيره سبز از نظر ظاهري شباهت بسيار زيادي دارند تا جايي‌که باعث مي‌شود برخي از مردم، اين دو دانه را يکي بدانند، در صورتي‌که رازيانه و زيره از نظر بوته، نحوه استفاده، طعم و خواص، تفاوت‌هاي بسياري با هم دارند.


تفاوت رازيانه و زيره در موارد زير مشهود است:


1. تفاوت ظاهري


زيره سبز نسبت به رازيانه رنگ سبز تيره‌تري دارد و بوي آن کاملا با رازيانه فرق مي‌کند.


2. تفاوت در بوته


از نظر علم زيست‌شناسي، اين دو دانه، از دو گياه متفاوت برداشت مي‌شوند که هرکدام تيره و خانواده متفاوتي دارند و به هيچ‌عنوان "يکي" نيستند.


3. تفاوت در نحوه استفاده


زيره معمولا پودر شده و از پودر آن به عنوان ادويه در غذا استفاده مي‌شود، درحالي‌که رازيانه معمولا بصورت عرق، دمنوش و روغن مورد استفاده قرار مي‌گيرد.


4. تفاوت در طعم


درباره طعم زيره گفتيم که گرم و تا حدودي تلخ است. طعم رازيانه نيز تلخ، تند و تا حدودي شيرين بوده و به نعناع مشابهت دارد.


5. تفاوت در خواص


زيره


زيره علاوه‌بر اينکه در آشپزخانه‌ها به عنوان طعم‌دهنده استفاده مي‌شود، مصارف دارويي نيز دارد.از زيره براي درمان سرماخوردگي، کم‌خوني، بي‌خوابي و اختلالات تنفسي استفاده مي‌شود. 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : رازيانه ,زيره ,استفاده ,مي‌شود ,تفاوت ,گياه ,استفاده مي‌شود ,براي درمان ,زيره براي ,متفاوتي دارند ,تفاوت رازيانه ,سرماخوردگي، کم‌خوني، بي‌خوابي ,درمان سرماخوردگي، کم‌خوني، ,براي درمان سرماخوردگي،
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه اینترنتی سنگر Victoria فلاسفه و روانشناسان خاص Mary لاستيک سواري دانلوپ Claire خوشمزه ترین مزه ها اسفندونه,پیشینه تحقیق,دانلود پرسشنامه,پاورپوینت درسی نوروفیدبک یه دنیا گل رز سفید لبه صورتی