چگونگي بوجود آمدن جوش
غدد سباسه يا چربي از بدو در هر دو جنس وجود دارد. در اوايل دوران بلوغ با ترشح هورمون مردانه يا آندروژن اين غدد شروع به بزرگ شدن و فعاليت خود که توليد و ترشح چربي است، را آغاز مي کنند. غدد چربي در تمام سطوح پوستي بجز در کف پا و دست وجود دارد ولي بيشترين تراکم آنها در صورت، سينه، پشت و شانه ها است.
غدد چربي ترشحات خود را بوسيله مجاري چربي که در ارتباط با فوليکول مو است، به سطح پوست تخليه مي کند. افزايش ترشح چربي باعث صدمه به مجاري غدد ميگردد و سلول هاي جدار اين مجاري آسيب ديده و کنده مي شوند و اين سلول هاي صدمه ديده بهم پيوسته و توليد پلاک يا ه مي کنند و مي توانند مجاري را مسدود نمايند. از طرفي در بعضي افراد پوسته ريزي پوست بعلت بعضي نقص ها در آنزيم هاي لازمه براي پوسته ريزي طبيعي، بطور کامل انجام نمي گيرد و پوسته هاي روي هم انباشته شده در منافذ مجاري چربي باعث بسته شدن اين مجاري مي شوند.
با بسته شدن اين مجاري به هر وسيله، چربي در مجاري انباشته شده و باکتري هاي موجود در اين مجاري رشد زيادي کرده و اين چربي ها را تخمير ميکنند و مواد شيميائي توليد شده در اثر تخمير و ترشح بعضي فاکتورها از باکتري هاي موجود و همچنين انباشتگي چربي در مجاري باعث صدمه بيشتر به ديواره مجاري شده و آن را بطور کامل از بين مي برند. با ورود چربي، سلول هاي مرده ديواره، باکتري ها و مواد تخميري و آنزيمي به داخل پوست فرآيند التهاب فعال شده و سبب قرمزي و چرکي شدن جوش ميگردد.
? عوامل ايجاد کننده و تشديد کننده جوش
? بهداشت فردي:
گر چه آلودگي و کثيف بودن صورت و بدن علت ايجاد جوش نيستند ولي در تشديد جوش کمک مي کنند. شستن صورت روزي دوبار با صابون و يا شامپو در بهبودي جوش کمک مي کند. با آب گرم نبايد صورت را شست، چون گرما ترشح چربي را افزايش مي دهد و همچنين آب سرد نيز مي تواند منافذ مجاري را خشک تر کنند و به بسته شدن اين منافذ کمک نمايد. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست.
? رژيم غذائي:
معمولاْ غذا باعث ايجاد جوش نميشود. گرچه غذاهاي چرب و شيرين در بعضي افراد جوشها را بدتر مي کنند ولي اين عمومي نيست و بقيه افراد نياز به رژيم غذائي ندارند. ترشح زيادي انسولين در خون و رسيدن آن به پوست در برخي افراد باعث ايجاد جوش مي شود. با خوردن غذاهاي شيرين و چرب ترشح انسولين افزايش مي يابد. پس فقط افرادي که با خوردن چربي و شيريني دچار جوش مي شوند نياز است که از خوردن اين غذاها پرهيز کنند. البته بايد توجه داشت که عوامل ديگري نيز در ايجاد و تشديد جوش سهيم هستند.
پس بايد موقعي قضاوت کرد که اين غذاها باعث تشديد جوش مي شوند که با هر بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراکيهايي که باعث اين علت ميشوند شامل: غذاهاي چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دريايي ( ماهي و ميگو )، بعضي از ميوه جات ( موز ، کيوي ، خرمالو ) و غيـره. بهـترين راهکار پرهيز از مواد غذايي و خوراکيهايي است که فرد اظهار ميکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر ميشود.
? نور خورشيد:
گرماي حاصل از نور خورشيد باعث تحريک ترشح چربي و از طرفي باعث خشک شدن منافذ مي شود. پس بهتر است از قرار گرفتن در تابش مستقيم آفتاب اجتناب کرد.
فراورده هاي آرايشي: افرادي که پوست چرب و داراي جوش هستند بايد از کرم پودر و مرطوب کننده و حتي ضد آفتاب هايي استفاده کنند که فاقد چربي باشد. اين محصولات بايد غير آکنه زا و غير کومدون زا باشند.
موااد آرايشي را بايد روزي دوبار از صورت خود با آب و يا شير پاکن هاي فاقد چربي و سازگار با پوست چرب پاک کنيد. کرم پودرهاي رنگي فاقد چربي مي توانند قرمزي پوست شما را از نظر مخفي کنند. در صورت وم از مارکي استفاده شود که باعث التهاب پوستي نگردد (شما به آن حساسيت نداشته باشيد که با تست کردن در داخل بازو مي توانيد از سلامت آن مطمئن شويد).
? درمان جوش
در درمان جوش نبايد خسته شويد. چون درمان جوش يک فرآيند مداوم و طولاني است. درمان جوش در حقيقت کنترل جوش زدن صورت و بدن شما مي باشد نه ريشه کن کردن آن. اگر با درمان جوش شما بهبود يافت درمان را قطع نکنيد بلکه با مشاوره با پزشک خود داروهاي مصرفي را تعديل دهيد. گاهي نياز است تا کنترل کامل جوش صورت بمدت شش ماه دارو مصرف کرد. در صورتي که بعد از مصرف دو ماه از دارو جوش صورت شما بهبودي نيافت شما به داروهاي مصرفي مقاوم هستيد و بايد درمان تغيير يابد. بسته به نوع جوش و وضعيت جسماني و هورموني بدن دارو انتخاب مي شود.
پس بدون مشاوره با پزشک خود اقدام به مصرف يا تغيير دارو نکنيد. در صورتي که با مصرف دارو تغييري در وضعيت جسماني و يا پوست شما ايجاد شد پزشک خود را در جريان گذاريد. در مواردي که کيست و ندول ايجاد شود گاهي نياز به تزريق دارو بداخل کيست و ندول است و گاهاْ کرايو نيز در درمان مورد استفاده قرار مي گيرد. جوشهاي سر سياه و سر سفيد اگر با مصرف کرم هاي لايه بردار تخليه نشوند نياز به تخليه آنها با وسايل خاصي است. پس از فشار دادن اين جوشها و هر نوع جوش جهت تخليه آن پرهيز کنيد چون باعث شدت التهاب و ايجاد جوشگاه ميگردد.
از کندن جوشها اجتناب کنيد چون باعث لک و ايجاد جوشگاه ميگردد. در طول درمان گاهي نياز است که از آنتي بيوتيک خوراکي از قبيل تتراسايکلين، اريترومايسين، داکسي سايکلين و غيره … مصرف نماييد. اين داروها علاوه بر کاهش مقدار باکتري باعث کم شدن التهاب نيز ميگردند. اگر با مصرف طولاني آنتي بيوتيک دجار قارچ تناسلي شديد با اطلاع پزشک دارو را قطع و قارچ را درمان نماييد. از عوارض جانبي داروها هراس نداشته باشيد و به پزشک خود اطمينان کنيد چون ترس از دارو باعث اختلال در روند درمان مي گردد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : چربي ,باعث ,مجاري ,درمان ,ايجاد ,صورت ,ترشح چربي ,ايجاد کننده ,فاقد چربي ,عوامل ايجاد ,گاهي نياز ,عوامل ايجاد کننده ,ايجاد جوشگاه ميگردد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

David به روز با قرآن آنلاین زمین های شرکت شاندیز بذر چرند و پرند های یک پفک نمکی مبلمان اداری، پارتیشن,میزهای مدیریت و کنفرانس آفن رنگین کمان یه روز کارمون می‌گیره مکان های دنج مالزی